Az üzleti szférában alapkövetelmény a cégek számára a piaci változásokhoz való hatékony alkalmazkodóképesség. Amennyiben az adott vállalkozás kimondottan piackövető stratégiával rendelkezik, akkor a piaci hullámok „meglovagolásához” gyors és egyedi lépéseket kell alkalmaznia.

Többek között az ilyen helyzetekben válik nélkülözhetetlenné a munkaerő-kölcsönzés szolgáltatása. Ennek segítségével ugyanis lehetővé válik a vállalkozás számára egy szabad kapacitású, szakképzett, külső munkavállaló azonnali foglalkoztatása valamilyen sürgős projekt sikeres megvalósításához.

A munkaerő-kölcsönzésnek persze vannak rizikófaktorai is, mégis jellemzően az a tapasztalat, hogy a kielégítő foglalkoztatási eredményeken túl, a cégek nagyon sok területen tudnak erőforrásokat megtakarítani a munkaerő-kölcsönzés igénybevétele során. Ezeket igyekeztünk az alábbiakban összefoglalni:

Számottevő idő megspórolása

A munkaerő felvétel komplikációi (toborzás, kiválasztás, stb.) mind elkerülhetőek, ahogy a betanítás és az integráció is. Ezek átlagosan amúgy nagyon sok időt vesznek igénybe.

Kevesebb szervezési ráfordítás

Az előbb említett előnyök ez esetben is érvényesek. A munkaerő-kölcsönzés nagyon kényelmes, hiszen nem kell energiát fordítani a megfelelő munkaerő kiválasztására és a munkajogviszony körülményeinek intézésére. A bérlés egy specifikus, egyúttal instant megoldás, ahol a szervezés feladata többségében a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégre hárul.

Költséghatékonyság

A bérelt munkavállalónak rendszerint magasabb fizetést kell nyújtani egy állandó alkalmazott béréhez képest, viszont a szükséghelyzet megoldása és a fenti megtakarítások pénzügyi vetülete összességében mégis költséghatékonyságot eredményeznek.