A műfű népszerűségének számos praktikus és esztétikai oka van, de ami mindig is kimagasló vonzerőnek számított, az a végtelen választék. A vásárlás folyamatát igazán személyessé teszi az a szituáció, amikor a műfüvek között ízlésünk szerint válogathatunk, mígnem megtaláljuk azt az ideális kombinációt, amely a különféle preferenciáinkat egyesítik. Ebben a cikkben igyekszünk összegezni, hogy melyek azok a leggyakoribb jellemzők, amelyek a műfű választásban dominánsak.

Sűrűség

Minél sűrűbb egy műfű szerkezete, annál inkább élethű megjelenése van, ezzel együtt strapabíróbb is. Sok esetben a frissen nyírt hatást is fokozza, ezáltal pedig a természetes hangulatot is.

Puhaság

A műfüvek szálkaraktere, szálvastagsága, hossza és iránya képes befolyásolni a végeredmény puhaságát és selymességét. Általában a kellemes tapintású típusok mindig a legkeresettebb termékek közé tartoznak.

Időtálló elegancia

A műfüvekre alapvetően jellemző a tartósság. Gondoljunk csak arra, hogy a műanyag lebomlásához eleve sok évszázadra lenne szükség, ráadásul a műgyepet kifejezetten úgy gyártják, hogy évtizedekig megőrizhesse a funkcionális és optikai előnyeit. A szavatosság fokozásához konkrét innovációkat fejlesztenek. Ilyen például az UV-álló réteg és a memóriaszálas kivitelezés, amely lehetővé teszi, hogy az igénybevétel után a gyep hamar visszarendeződjön eredeti formájába.

Friss, tavaszias hatás

Ahogy a műfű technológia finomodik, úgy az esztétikai vonzereje is növekszik. Korábban azért jellemző volt, hogy a szabályos szálszerkezet és az élénk, homogén színezet miatt látványos különbség mutatkozott az igazi és a műgyep között. Mára azonban ez szinte teljesen eltűnt. Jellemző, hogy többféle színű és keresztmetszetű szálakat kevernek össze, így a természetben látható spontaneitást és harmóniát is képesek élethűen tükrözni.